• frontpage slideshow 2020
    Το πρώτο συνέδριο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, το Cyber Security και τις υπηρεσίες Cloud στη Θεσσαλονίκη!
  • frontpage slideshow 2020


    10 και 11 Μαρτίου 2023
  •  alt=

    Porto Palace Hotel

Όλα όσα πρέπει να ξέρετε για το Cloud

Το πρώτο συνέδριο για τον Ψηφιακό Μετασχηματισμό, το CyberSecurity και υπηρεσίες Cloud έρχεται στη Θεσσαλονίκη στις 10 και 11 Μαρτίου. Στελέχη και decision makers του ιδιωτικού και δημοσίου τομέα, των τμημάτων IT, integrators και vendors με λύσεις πληροφορικής, καθώς και όσοι δραστηριοποιούνται στον τομέα των υπολογιστών θα βρίσκονται εκεί!

Ένας από τους κλάδους που θα εστιάσει το CyberTechCon 2023 είναι αυτός του Cloud Computing και πιο συγκεκριμένα:

Hybrid & Multi Cloud:

Το Multi-Cloud έρχεται να καλύψει την ανάγκη για βελτιστοποίηση διαδικασιών ή λειτουργιών με τη χρήση περισσότερων του ενός συστημάτων Cloud. Αυτό δεν συνεπάγεται αυτόματα ότι το deployment συνδυαστικών λύσεων είναι τόσο απλό όσο συχνά χρησιμοποιείται ο όρος. Μόνο ικανοί integrators είναι σε θέση να επιλέξουν τα καταλληλότερα μέρη κορυφαίων λύσεων και να τα συνδυάσουν μεταξύ τους, έτσι ώστε να δημιουργήσουν μία λύση που θα εξυπηρετεί τις δικές τους επιχειρηματικές ανάγκες. Εξάλλου, αυτή η στρατηγική προσφέρει το πλεονέκτημα να μην χρησιμοποιεί η επιχείρησή σας έναν και μόνο vendor.

Το Hybrid Cloud λειτουργεί με την ίδια λογική, αλλά μπορεί να προσφέρει ακόμη μεγαλύτερη ευελιξία όταν η επιχείρηση διαθέτει δικό της Infrastructure για υπηρεσίες Cloud. Αυτή είναι μία στρατηγική που επιλέγουν να αξιοποιήσουν πολλές εταιρείες που έχουν στην κατοχή τους ευαίσθητα και άρα πολύτιμα assets δεδομένων. Το Hybrid Cloud έρχεται για να προσθέσει δυνατότητες στο ήδη υπάρχον in-premise σύστημα, με βάση τις ανάγκες της επιχείρησης και για όσο καιρό αυτές υπάρχουν.

Enterprise Metaverse - Digital Twins:

Το remote working θα διευρυνθεί και θα αποκτήσει νέα έννοια μέσα από το ανερχόμενο Enterprise Metaverse. Το ψηφιακό περιβάλλον του Metaverse ενοποιεί κάθε πτυχή ενός οργανισμού για τη βελτιστοποίηση των εμπειριών και της λήψης αποφάσεων. Οι προσομοιώσεις και οι τεχνολογίες τεχνητής νοημοσύνης θα χρησιμοποιούν ροές δεδομένων απ’ όλη την επιχείρηση και πέρα από αυτή, για να βοηθήσουν τα ανώτερα στελέχη να προβλέψουν τι θα ακολουθήσει με τεράστια ακρίβεια και να καθορίσουν την καλύτερη πορεία δράσης, ακόμη και στις πιο ταραχώδεις περιστάσεις.

Το Enterpise Metaverse κάνει τα πρώτα του βήματα τώρα. Αυτή είναι και η πρόκληση για τις πρωτοπόρες επιχειρήσεις που θα σπεύσουν να σταθμίσουν τις ανάγκες του και να υιοθετήσουν τα πρώτα συστήματα, προσαρμοσμένα στις δικές τους δομές και σχεδιασμούς.

Βιωσιμότητα:

Με κλειδί μία συνθετική επιχειρηματική στρατηγική, οι επιχειρήσεις θα προσπαθήσουν να προωθήσουν τη βιωσιμότητα στις δραστηριότητές τους, αξιοποιώντας δεδομένα και εφαρμογές και εφαρμόζοντας αυτοματισμούς και analytics για την απόκτηση πληροφοριών. Η επίτευξη της βιωσιμότητας αποτελεί σίγουρα μία πρόκληση, εξού και στον τομέα αυτό οι μεγάλοι vendors μπορούν να είναι leaders.

Serverless Computing:

Για τις περιπτώσεις που πολύτιμα δεδομένα δεν καθιστούν υποχρεωτική την ενοικίαση ενός Cloud server, η λύση του Serverless Computing μπορεί να προσφέρει μεγάλη εξοικονόμηση κόστους, αν αυτή ανατεθεί σε έναν έμπειρο και με τεχνογνωσία Integrator. Οι υπολογιστές χωρίς διακομιστή έχουν φέρει επανάσταση στο hosting εφαρμογών, υπό την έννοια ότι πληρώνετε μόνο για ό,τι χρησιμοποιείτε με βάση τα δεδομένα, χαρακτηριστικό που καθιστά το Serverless Computing πολύ πιο οικονομικό από άλλες λύσεις. Το server infrastructure είναι υπό τη διαχείριση του προμηθευτή και η επιχείρηση δεν χρειάζεται να διαθέτει ανθρώπινο δυναμικό από το IT για τα μεγέθη της κλιμάκωσης, παρά μόνο για το development.

Cloud Αυτοματισμοί:

Εκτός από τους αυτοματισμούς σε φυσικό επίπεδο, όπως για παράδειγμα είναι τα Robotics, ο αυτοματισμός στο λογισμικό Cloud μπορεί να απλοποιήσει τις διαδικασίες που απαιτούν πολύ σημαντικά manual inputs. Το deployment τέτοιων αυτοματισμών για τους διακομιστές Cloud σημαίνει ότι οι υποδομές μπορούν να προσαρμόζονται αυτόματα. Ο αυτοματισμός συνεισφέρει επίσης στη βελτίωση της ασφάλειας, αφαιρώντας τον παράγοντα του ανθρώπινου λάθους ή ακόμη και της κακόβουλης πρόθεσης, ενώ οι ενημερώσεις και τα back-up γίνονται απρόσκοπτα μετά την αρχική τους ρύθμιση, οδηγώντας σε περαιτέρω εξοικονόμηση πόρων. Ένας έμπειρος integrator είναι πολύτιμος σύμβουλος για την ορθή υλοποίηση αυτών των διαδικασιών.

HORHGOI CTC

CyberTechCon 2023

Το πρώτο συνέδριο για τον ψηφιακό μετασχηματισμό, το Cyber Security και τις υπηρεσίες Cloud στη Θεσσαλονίκη στις 10 και 11 Μαρτίου 2023 στο Porto Palace Hotel!

Porto Palace Hotel

Porto Palace Hotel
26ης Οκτωβρίου 65,
546 28 Θεσσαλονίκη - Ελλάδα
T. 2310 504504 & 2310 504500
F. 2310 540384 & 2310 504517
info@portopalace.gr

 

LIBRA PRESS

Εκδοτική Εταιρεία
Καυκάσου 145, 113 64 Άνω Κυψέλη
T  210.881.54.17
F  210.881.54.16
E:  info@librapress.gr